Overig

Wilt u ook graag afvallen?

voor advies op maat

neem contact op met sabine!

Diabetes

Als Insuline zijn werk niet goed kan doen loopt de bloedsuiker veel te hoog op. Als er lang veel suiker in het bloed zit, is dat erg ongezond. Daarom is goede voeding en een gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes heel belangrijk.

Buikpijn

Heel veel mensen kampen met dit probleem: Een opgeblazen gevoel. Niet naar het toilet kunnen of juist vaak diarree?

Traag werkende schildklier

Je schildklier (het thyroïd) is één van de belangrijkste organen in je hormonale stelsel. De schildklier is echter ook heel gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een trage schildklier (ook wel Hypothyreoïdie genoemd) kan ontstaan door zowel negatieve invloeden uit je voedingspatroon, als uit je levenstijl, als door auto-immuunziekten (ziekte van Hashimoto, wat ook indirect veroorzaakt kan worden door je voedingspatroon). Als afvallen niet lukt, dan kan dit bijvoorbeeld liggen aan een trage schildklier.

Vermoeidheid

Ben je vaak vermoeid, of heb je een periode waarin je teveel van jezelf vraagt? Op een gegeven moment is je accu leeg. Je lichaam en geest reageren op elkaar.                           Je bent uitgeput en hebt nergens zin in, misschien ook niet in eten. Ik ga samen met jou je persoonlijke omstandigheden in kaart brengen. Hoe lang ben je al vermoeid, ben je depressief of ben je ziek, gebruik je medicatie, wat eet en drink je nog wel, beweeg je voldoende, hoe zorg je voor jezelf, wat heb je nodig en wat wil je graag bereiken.

Zwangeren

Tijdens en na je zwangerschap is het erg belangrijk om gezond te eten. Dit is een goede basis voor je kindje en voor je lichaam om alle veranderingen aan te kunnen. Maar er komt veel op je af als je zwanger wilt worden, bent of net bent bevallen. Ik kan je bij het volgende begeleiden:

  • Afvallen omdat je zwanger wilt worden
  • Voedingscheck voor, tijdens of na je zwangerschap
  • Wat kan je wel of niet eten tijdens je zwangerschap
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Hogebloeddruk
  • Te korten aan vitaminen en mineralen
  • Maag-en darmklachten
  • Gezond eten tijdens de borstvoedingsperiode

Vindt u dit artikel leuk?
Deel het op social media!